2010-09-10

Bok-torsdag... ähum fredag...

Jag är apförkyld och äldste sonen kräks. Känns inte som ett givet upplägg för nåt Falsterbolopp nästa lördag...

The Time Traveler's Wife fick i veckan ta sig en liten paus till förmån för Labyrinten av Kate Mosse (nej, inte modellen) och Vickis vintagebutik som behöver åka tillbaka till biblioteket snarast. Kan inte direkt säga nåt om den förstnämnda förrän efter måndag nästa vecka, eftersom det är den här omgångens bokklubbsbok. Vickis vintagebutik är väl sådär. Författaren är alldeles för förtjust i att slänga in franska fraser för att jag ska vara nöjd, det är otroligt enerverande och skapar inte lokalfärg, vilket jag antar är meningen. Av någon underlig anledning tycker jag dock att det är intressant med klädbeskrivningarna och designernamnen (otippat av fröken Gore-tex och träningskläder... gärna med glada kelpietassar på...). Så med en kopp te under en filt, visst. Men läs The Time Traveler's Wife först. Och alla Rosamunde Pilchers tjocka.

Stora löparboken hänger fortfarande med, fast just nu ligger den mest där och hånar mig. Jag menar, först vaden, överhoppad tjejmil, anmälan till Falsterboloppet, praktförkylning och nu ev maginfluensa. Verkligen? Löpning? Vad är det?

Uteliv med barn är också öppnad. Trevlig bok som dock blir väl präkto i slutet för mig. Jag gillar verkligen författarens ton genom boken, inte pekpinnar, ingen skönmålning om hur underbart allt blir alltid, utan boken känns "på riktigt". Men sy dina egna grejer- biten på slutet provocerar mig lite. Kanske för att jag inte skulle kunna även om jag ville? :)

Sist men inte minst har vi Weekendvandra i Skåne där jag drömmer våta drömmar om vandringar med Anders och ev vänner, inga barn, nån liten glad kelpie och övernattning på najs ställe.

Vad hände med Växa - inte lyda? Jag läste den, jag tyckte den var intressant och längre referat ang metoder kommer. Men jag gillar Lars H Gustafsson.

På kö ligger Gunilla Bergenstens nya och också senaste av Emily Giffin. Och en massa faktaböcker. Kul! Te, snart brasa, filt. Läsa. Det är höst.

Och pallar man inte läsa rekommenderar jag http://www.ted.com/ för intressanta föreläsningar! Och alla Felicity-boxarna, för exakt så nördig är jag. Tonårsdramer'r'us! :)