2009-05-13

Himmel, vad det är tungt att förlora en hund. Både Nilla och Flox blev över 13 år gamla, det här är första gången jag är i genom att vara tvungen att avliva en ung hund. Och vad vi saknar henne. Mumriken erbjuder sig hela tiden att gå ut och ropa på henne, "om hon har sprungit bort" .Samuel har räknat dagarna, och var ledsen imorse för att det redan gått en vecka sen han klappade på Gaian... Det var tungt att komma hem efter helgen, för så länge jag var iväg och höll kurs kunde jag ju lite lura mig att hon var kvar hemma bara...

Det blev inte roligare av att Agria tog livet av fel hund och jag fick papper på att My var avlivad och försäkringen avslutad. Grrrr.

Annars är det prima liv. My och Scout har haft en rolig helg, sprungit i skogen, lekt med Tizla (Scout), tiggt godis och klappar av kursdeltagare (My) och sovit i sängen. Det var jättekul att ha TAGteach-kurs för de som går Canis instruktörskurs (se mera info på www. canis.se) och också ha en agilitydag. Jag är så agilitysugen att jag knappt vet var jag ska bli av!

På träningsfronten har My och jag börjat pilla med lite lydnadsgrejer - tänkte kanske köra lite rally. Scout och jag jobbar vidare med hållande av föremål, stadga stå/sitt/ligg, växlingar stå/sitt/ligg, fritt följ. Vi jobbar också med 2/2, target, springa rakt fram, svänga, fb, cirklar, starter. Vi har så kul!
Ikväll är det kurs på klubben med min grundkurs och så ska jag träna lite med Scouten.




Till alla som mailat och frågat: ja, det är lönt att ställa sig på reservlista med hund till kurserna för Greg Derrett. Man vet ju aldrig vad som händer!


Har ju också varit en runda i Florens och haft det alldeles för skönt.