2008-12-17

Valp-update

Det får bli Scout-update innan det blir kursuppdatering här i bloggen, tiden flyger ju bara iväg!

Lilla fröken Röd är nu drygt 12 veckor gammal. Alla syskonens öron står tydligen, men unga fröken här kör på himla tjusiga sheltie-öron. Så söt, så söt men inga ståndöron. Close but no cigar! :)

Vi har en massa vardagsfix för oss. Hur går man i koppel, hur möter man cyklister, hur gör man när man går förbi byggarbetarna som man vet har korv och gärna bjuder, hur gör man med en ett och ett halvt-åring av människosläkte som ligger på golvet och rullar, springer runt och skriker eller klättrar som besatt? Hur gör man med riktigt gamla tanter med vetebröd, vad gör man med godis och mat som faller på golvet, hur tar man sig ut genom dörren, hur tar man på sig halsbandet? Det är mycket man ska veta och kunna! Scout funkar himla fint i vår vardag. My avskyr henne dock fortfarande varmt.

Vi leker också med tandborstning, kloklippning och så där.

Ren annan träning då? Jo, vi tränar lite diverse tricks: Backa, valp-yoga (tassar på min arm, huvud under), skaka på huvudet, lyfta baktassar, lyfta framtassar, stå i lådor och sånt där. Vi fixar med klossen och utgångsställningen och att följa mig när jag går baklänges med full kontakt. Signalkontroll på "sitt" går framåt. Ligg är inte lätt säger unga fröken, det är liksom inget man bara bjuder på så där hur som helst. För framtida agility är det cirkelträning, springa framåt, bromsa och valpinkallningar som gäller. Film ska skickas till Greg i mars, och då ska vi kommit en bra bit. Springa framför fötterna jobbar vi stenhårt på att bli av med...

Scout är ett matvrak av rang, klapprar med käkarna som en bättre hanhund om nåt är riktigt gott... Töntiga sötisen! Springa är också fasansfullt roligt. Hon väljer lätt mat framför lek (= kamp) och lätt jakt framför kamp. Vi jobbar med att man liksom inte kan välja så där hur som helst... Och att man inte heller får välja att bita i kläder eller kroppsdelar istället för lekis som erbjuds (eller så där hur som helst för den delen).

Ska se om jag kan tjata till mig en liten fototräff med Mette... ;)