2010-05-02

Kajak och äntligen springa igen!

Valborgsmässoafton firades här hemma med grillpremiär och goda vänner. Supertrevligt. Scout passade på att träna med småtjejerna som var här, och väntade mycket otåligt på sin tur när de höll på med My.

På lördagen gick Anders och jag på kajakintroduktionskurs hos Malmö Kanotklubb tillsammans med goda vänner. Så himla kul! Introkursen går i kanalen, vi fick lära oss om olika kajaker, paddlar, paddelteknik, mm. De flesta paddlade havskajak, men jag fick testa en något instabilare men lättare "motions"-kajak, kanalkajak, eller vad man nu ska kalla den. Övade en del fram och tillbaka innan lunch och efter lunch paddlade vi 4,6 km kanalen runt. Totalbiten, tänker gå säkerhetskursen i sommar (för nej, man slår inte runt och övar räddningar i kanalen. Fy sjutton för det vattnet!).

Och idag har jag äntligen fått springa igen! Surt som fanken att vara tillbaka en vecka i programmet och därmed inte ha klarat av hälften än, men åh så skönt att få ge sig ut igen! Pigga ben men tjurig snuva, så första passet gick i 4.20 och andra i 4.50.

Har också hunnit träna hund en del - Anders dirigerade Scout och mig i linförigheten igår (kul eftersom han inte har en aning om vad han håller på med utan bara står och skriker saker och låter allmänt militärisk... Funkar eftersom jag skulle ignorera honom ändå :)). Och idag har vi kört ett slalompass, lite läggande och ett pass platsliggning.

Lång tråkig början på veckan, men ska hinna träna en del ändå. Inget imorgon, förhoppningsvis kajak och löppass på tisdag och sen yoga på onsdag. Och hinna leta cykel! Racer + vardag eller påklädd racerhybrid, det är frågan... Och var pengaträdet är, det är också frågan... Hoppteknik, slalom, kf och diverse lydnadsmoment för loppan. Skulle ju varit bortrest egentligen, men får vackert stanna hemma till torsdag då det bär iväg till Uddevalla och kurs för Canis-instruktörerna. Extra kul att Nitro (Scouts brorsa) och Jennika följer med oss!