2008-12-19

Kaboom!

Jo tjena, inte nog med att det snart är nyårsafton, nu är det upplopp på Rosengård också och det smäller som bara den. Förvisso bryr sig ingen här hemma, men det finns ju fler hundar än mina här i trakterna. Mina hundar är för övrigt tydligen inte mycket att hänga i julgranen vad det gäller naturfenomen, för de vaknade inte ens av jordskalvet häromdagen...

Scout har varit och blivit vaccinerad och idag har hon varit med mig och My i bokskogen och gått i terrängen. Hon gjorde två tappra försök att valla terrier lite, och jag stod beredd att ingripa men tant My redde upp det där alldeles själv. Sen gick kelpien rakt fram över stock och sten och gjorde bara artiga inviter om hon ville nåt. Vi passade på att leka lite varstans i skogen, och körde lite cirkelarbete på parkeringen. Och hur man får en kelpie att inte springa framför fötterna på en? Låt bli att belöna det, stanna, whatever. Se till att det du vill ha (dvs springa vid sidan eller accelerera ifrån dig) lönar sig mycket bättre. Och jag försöker hålla koll på det i vardagen också - dansa inte framför fötterna på mig om du vill nåt... Greg Derrett och hans reinforcement zone känns lite halvudda när man har en hund som inte vill nåt hellre än att möta upp en mitt fram, känns som om rz borde ligga mer på sidorna i spektrat om ni förstår hur jag menar.

Julhelgen stundar och nu har Samuel jullov. Vi har tänkt oss mycket familjetid i skogen så det passar hundarna alldeles utmärkt!

Dagens trick: fottarget-arbete mot min höger fot :)

Och vad gör Gaia och My? Om du frågar My så lider hon alla helvetes kval över den där röda lilla fröken ;) Men annars så trickstränar vi en massa - Gaia och jag filar på nya freestyle-moves och My hänger också på. Hade varit kul att köra brace! Utöver det så hämtar och lämnar de barn på skolan, springer med husse och sköter sina sysslor härhemma.

Varje år till jul skänker vi eller deltar i nån form av insats. I år står det mellan ett nytt mikrolån via Kiva (www.kiva.org) eller nån form av insats för Zimbabve, koleraepidemin där är bortom kontroll. Vad tänker du göra?