2008-02-15

Hoppteknikkursen för Vappu Alatalo och TAGteach

I helgen som var arrangerade alltså Carpe Momentum (Eva och jag det, alltså) hoppteknikkurs för Vappu Alatalo i Torkelsröd utanför Uddevalla. Vappu tränar och lär ut efter Susan Salos system (samma som Susan Garrett presenterade lite av när hon var här 2007 och hade Jump Day). Thomas har bloggat mycket bra om kursen - http://www.klickerklok.se/blog/hoppteknikk/ så jag lämnar glatt den länken till alla som undrar.

Det här med hoppteknik är hemskt intressant - och inte helt enkelt... Det gäller att såväl höra som se vad som händer. Och det räcker inte det heller. När du hört och sett, behöver du dessutom veta om och vad du ska göra åt det du har hört och sett. Tricky business! Jag tycker att jag blir bättre och bättre på det hela, lärde mig höra rätt väl redan på min hästtid, nu ser jag hyfsat väl också. Men vad jag ska göra åt saker och ting är svårare. Känns som om man måste våga trixa och fixa lite, och helt enkelt se vad som händer. Som Thomas skriver i sin blogg så får hunden betalt för alla försök, och när det gäller Gaias och min hoppträning gäller det för mig att se till att hon tycker att hon är hyfsat välbetald, eftersom hon tycker att det är rätt jobbigt.

Vi körde spindeln i trädgården igår, men bara två repetitioner. Hon hoppade jättefint och med bra kraft, så sen var jag nöjd och lekte burlekar istället. Ska försöka hinna ner till klubben för lite basic gridwork och bendwork under helgen.

En annan sak jag har tagit med mig från Vappu är hur viktigt det är att hålla hundarna "flexibla och rörliga i ryggen". Så nu böjer jag båda flickorna varje dag, och ser väldig skillnad framförallt på tant My. Det är dock inte helt enkelt att göra övningen med henne. Tanken är ju att det ska gå rätt så långsamt när hunden följer godisen i handen, och hon försöker ju som vanligt göra allting så fort som det bara är möjligt...

Vi kommer förresten arrangera en avancerad kurs för Vappu i sommar, så håll ögonen öppna!

Tänkte lägga in lite bilder, men si de vill inte rotera sig här i blogger... Nån som vet hur man gör? Kan göra det direkt från Picasa, men då får jag ett nytt blogginlägg och det hade jag inte riktigt tänkt mig!

Och ta en titt på den här länken om ni saknar uppslag på vad ni kan hålla på med vovvarna.. http://silvia.trkman.net/wintertricks.htm Alla ni freestyle-entusiaster där ute, alltid får ni nån idé!

TAGteach: Om intresse finns blir det ett Primary Certification Seminar 29-30 april. Seminariet blir speciellt inriktat mot skolans värld men alla intresserade är välkomna! Kostnaden för seminariet är 375 USD. Intresseanmälan skickas till info@carpemomentum.nu