2010-04-24

Från sjuksoffan...

But why? Varför ska jag vara sjuk nu, känns ju inte alls viktigt! Löpningen går som på räls, hälsenan spökade lite härom veckan men det sprang jag igenom och var noga med mina övningar från min darling sjukgymnast, och så blir jag SJUK! Va??! Lite spännande att jag blir kass precis när jag drar ner på bikramyogan, från 3-4 pass i veckan till 2 pass (tidsbrist... får börja yoga 6.30 så att jag hinner bättre...). Nåväl, bara febern och den värsta taggtråden i halsen ger sig så är jag tillbaka i yogasalen och sen ska väl löparspåret inte ligga långt efter. Lite förkylning går att yoga igenom, det var rätt tufft första gången jag testade, men jag mådde faktiskt bättre efteråt.

Jag är halvvägs genom mitt löparprogram nu, och det ser bra ut. Hälsenan som sagt, men annars hel. Anledningen till programmet (12 veckor till 5 km) är inte formen utan alla mina gamla skador och skavanker. Målet är tjejmilen i september, så jag har ett nytt schema att gå på så fort jag är klar med det här. Har nog bestämt mig för att komma upp i sträcka först, och gå på tempo- och intervallträning lite mera ordentligt sedan.

Så från sjuksoffan letar jag cykel. Min cykel är en urgammal DBS som jag stulit av mamma, och den duger faktiskt inte ens att hämta barnen på längre (den låter som om den har kronisk hosta och svårartade ledsmärtor och pakethållaren svajjar betänkligt med barnsitsen då och då). Och dessutom småsiktar jag på Tjejvättern nästa år, och tänk - det tänker jag inte ens försöka på den cykeln... Så jag letar - dels efter vad jag vill ha för cykel och dels om jag kan hitta detta begagnat. Är ju inte gjord av pengar...

Idag är en extra tråkig dag att vara sjuk på för vi skulle haft fest ikväll, och det är ju inte så superofta nuförtiden. Men tro mig, ni vill inte hänga med mig ikväll! :)

På hundfronten letar Scout och jag efter lämplig klass I-tävling i lydnad, vilket återigen gör det extra surt att ligga här. Vill träna ju! Fast loppan är rätt lycklig ändå, hon leker i sandlådan med Mumriken. Det gillar hon, fast han blir frustrerad för att hon är så dålig på att bygga sandslott... Vi har precis tagit lite bättre tag i vår agilityträning också, och hoppas att jag ska få må bra på alla fronter så att vi kan köra på.

Boken Agility Right from the Start har ju kommit ut (och har en egen hemsida- kolla www.agilityrightfromthestart.com) och det går bra och är väldigt roligt. Vi har också en del kurser planerade gemensamt Eva och jag. Och carpemomentum har numera egna sidor på facebook, häng på! :)

Nu ska jag läsa en bit till i min bokklubbsbok (Eat, Pray, Love, i svensk översättning), vi har första träffen på måndag och det ska bli himla kul. Har alltid velat bokklubba! Sen har kylen haft den dåliga smaken att gå sönder just nu, så jag måste släpa mig ut och vuxenpoänga mig och handla kyl och frys... Blä.