2008-03-23

Tävlingar

Har inte hunnit blogga, Anders har varit i San Fransisco på konferens och jag har varit hemma själv med barn och hundar, det lämnar liksom ingen tid till bloggande... Men Anders hade en hårddiskvideokamera med hem till mig (JVC Everio), så I lööööv him very much just nu! :)

Förra helgen tävlade My och jag på Malmö Int. Fantastiskt nog hade de ordnat så att man kunde gå utanför mässområdet för att rasta och värma upp, och vilken skillnad det gjorde för den tävlingen! My och jag har inte tävlat sen My Dog 2007, och det var så kul att se hennes min när hon fattade att vi skulle ut och springa bara hon och jag! Till och med veterinärbesiktningen tyckte hon var ok, hon brukar avsky alla utställningshundar som försöker umgås och/eller äta upp henne annars. Och när hon fick syn på hinder och Mette och Martina och alla andra som har med agility att göra! Hon gick mest runt och log...

Vårt första lopp var ett agilitylopp på en bana som jag tyckte kändes lite knöligt i starten (framförallt linjen från balansen och upp till den böjda tunneln - banor finns här http://www.agif-agility.se/gamez/kalender/2008/Banor/MalmoInt_080315/Ag3.pdf). Men Muppan joddlade och visslade glad i hågen innan start så att folk skrattade åt henne som vanligt och sen sprang vi! Och hon var så lycklig och gick verkligen superfint, även om vi var rätt ringrostiga och tappade lite tid på ett par ställen. Felfritt lopp och sexa i klassen.

Även i hopploppet gick hon väldigt fint, men där klantade jag mig ordentligt och placerade en vänsterfot så att hon inte kunde komma in rätt i slalomen efter att jag gjort ett framförbyte. Jag lät henne så klart fortsätta, så där blev det disk. Men jag var nöjd även med det loppet. Hela dagen var väldigt rolig!

Sen åkte då Anders och vi var själva. På söndagen var det strålande väder.




Vi hade terrierrace och bus i trädgården, jag vårgrävde trädgårdsland och vi körde burlekar medan Samuel klättrade i träd och David sov. Allmän idyll! Sen blev det måndag och byggarbetarna kom. Och snön. Och blåsten.

Plötsligt såg det ut så här ute... Det har det liksom nästan inte gjort på hela vintern. Samuel låg som ett streck i luften, vilt klamrande sig fast i vagnen när vi gick kvällspromenad med flickorna.

Men veckan har gått rätt fort och plötsligt var det dags för Gåsahoppet. Då frös min barnvakt inne och Anders fastnade på flygplatsen i Amsterdam, så jag missade första dagen. Kan ju inte gärna ta med allergiska Samuel på inomhustävling... Men igår var vi med. Och jag borde tatuera "klantarsle" i pannan. My tjuvstartade i första klassen och jag mitt nöt lät henne gå. Jo tjena. Svart borderterrier lite varstans, men inte direkt åt nåt håll vi skulle... Agilityklassen var inte strålande den heller kan man lugnt säga. Tror att vi inte pratar om gårdagen helt enkelt...

Nu är det mycket kurs ett tag här. Nästa helg ska Eva och jag ha kurs i Lund, sen är det kurs i Oxie om ett par veckor. Första helgen i maj ska Eva och jag granskas för att certifieras till level 3 inom TAGteach så att vi sedan kan hålla egna seminarier. Theresa McKeon från TAGteach Int kommer för att hålla i seminariet där Eva och jag (och Siv och Elin) presenterar för att bli godkända. Innan dess ska vi testa TAG och klättring, ska bli superkul.

För er som är sugna på TAGteach kan jag berätta att det blir ett certifierande seminarium 6-7 maj i Dingle norr om Göteborg. Mera info finns under "Kurser" på hemsidan (http://www.carpemomentum.nu/) Missa inte, TAGteach är himla intressant och jag måste säga nåt som har haft avgörande inflytande på hur jag tränar mig själv och andra.

Måste också komma ihåg att anmäla till Ken Ramirez och Kathy Sdao i Stockholm! Mera info finns på www.canis.se