2008-07-17

Igår tog vi hundarna med oss ner på stan och gick lite i Slottsparken/Kungsparken. Det är rätt kul att gå omkring med både barn och hundar, och nyttigt. Saker och ting måste liksom funka på ett annat sätt än annars. Vi satt på bryggan nedanför Slottsträdgårdens café och tittade på trampbåtarna, ankorna, folk som fiskade. My gottar sig i att hon blir igenkänd från Hundkoll och att folk bjuder på glass... Vandrade in genom stan, åt lunch på Stortorget. Gaia och jag passade på att dansa lite, man får ju passa på. Turisterna tittade storögt.

Idag har Anders och jag haft vår Day of Fun och kollat igenom kakel/klinker/golv/badkar etc till tillbyggnaden. Har lite ågren för att välja "fel", men nu är vi i alla fall nöjda. Sen tog jag flickorna med mig och gick vid Arriesjön, där är himla fint och hundarna kan bada. Fast mina mesproppar badar inte - My måste ha sällskap tror hon och Gaia fattar liksom inte vitsen med att göra mer än vada om inte husse eller jag badar.

Tränat har vi också gjort. Gaias rygg är fortfarande öm, men igår och idag har hon varit pigg och glad och träningssugen. Imorse körde vi fritt följ, stå (först framför och sen med mig i rörelse bakåt) och apporteringsträning. Hon har en tendens till omtag som jag försöker informera bort... Mitt på dagen körde vi ligg (framför och med mig i rörelse bakåt), kontaktfältsträning på plan mark och hennes psalm-bok (upp på signal, vänta på fri-signal). Behöver mera stadga i det beteendet, och vi ska ju faktiskt kanske tävla nästa lördag med lite tur. Tänkte att vi kan ju alltid ta det för vad det är och inte förvänta oss stordåd, bara vara glada och göra det vi kan. Har tagit bort rörelser som hon tycker är jobbiga, har bara kvar en variant av upp på två ben. Vi kör inget handstående och inget parallell lyft med benen.

Imorgon ska vi till Snogeholm och gå och äta och ha det mysigt med en av Samuels kompisars familj.

Snart bär det av till Tromsö för Eva och mig, dags för kurs! Ska bli kul, har inte varit i Tromsö på ett helt år och det känns nästan länge nuförtiden... Jag vet att där finns platser kvar på kursen om det är någon som är kurssugen!