2008-08-12

Lydnadsterriern

Lydnadsterriern är liten och brun och mår riktigt skapligt just nu. Hon umgås med våra byggisar, trycker på godis-automaten (det är Mumriken det) och vi pillar med lydnaden. Hade tänkt spåra idag också, men det har hällt ner...

Vi körde igenom våra grundfärdigheter lite och hej presto, det tar sig! Tandvisningen är fin, vi lånade lite tanter och andra utanför konsum för att kolla läget. Platsliggningen behöver ut och leka, nu kan vi alla delarna och 5 minuter hemma i trädgården med Muppy-puppy. Fria följet är inte klart. Just nu markerar jag för variation, att hon varierar sin position gentemot mig. Plats under marsch och stå under marsch är kvar på grundfärdighetsstadiet och behöver mera jobb innan de sätts ihop med nåt annat. Sitter ju dessutom ihop med fria följet. Inkallningen är riktigt vacker, och vi jobbar med störningar och stimulikontroll. Hopp över hinder har vi inte jobbat med (alltså de grundfärdigheter som har med hoppet att göra), men vi har hoppandet från andra grejer vi gjort. Just nu är lydnad riktigt kul! Tänker jobba med fria följet och börja med rutan av den enkla anledningen att jag känner för det.

Jag har också lekt en del med föremålsintresse med båda flickorna och funderar på min modifier cue-träning. Men mumriken blev lite väl hjälpsam mitt när jag satt där och spånade, så det fick läggas ner...

Eva är på handlingskurs för Laura Derrett hos Fanny och Thomas (www.klickerklok.se) och jag är grön av avund. Men jag och Gaisan måste till vet, så är det bara. Det får bli kurs en annan gång.

På söndag ska My och jag tävla agility! Det var inte i förrgår! Det är tävling i Lund och det ska bli superkul. Vi åker eventuellt till Marstrand fre-sön morgon, för jag har lyxen att inte tävla förrän efter lunch. My ska gå klass 3 hopp och ag, och det är ett riktigt bra tag sen vi tävlade nu. Har nästan glömt hur man gör... :)