2008-03-14

Inför tävling imorgon

My och jag ska tävla på Malmö Int imorgon. Vi har inte tävlat sen My Dog i januari 2007, och bara kört bana typ fyra gånger på sistone... Vi har dock jobbat igenom hela dubbelboxrepetoaren och jag har bra koll på våra brister. Med My märks det så tydligt att hon inte är "uppfostrad inom systemet". Vi har en massa default-beteenden som kommer fram (t ex vid boxhörn, där hon gärna kommer in på mig - det är "armbyte" som koncept som inte sitter). Vi ska tävla en del under året och jag ska göra mitt bästa för att använda mitt handlingssystem, men vi har en massa finesser som inte sitter och vi har åtminstone en situation där jag mer eller mindre konsekvent får sälja mig. My vågar fortfarande inte köra slalom på min högra hand när hon är väldigt på, och hon vågar framförallt inte om det ligger nära ringside (attackerna spökar fortfarande, fast hon är mycket bättre). Det innebär att jag får ligga och göra byten som jag egentligen inte skulle göra, om jag vill tävla. Och det vill jag. Tar helt glatt ansvar för att det kanske egentligen är en usel idé, men min lill-fia är 10 år nu och vi har inte så mycket tid kvar på banorna. Och det är så roligt att ha en visslande mupp på startlinjen att det faktum att vi (läs jag) inte är konsekventa och numera har milt religiösa kontaktfält helt enkelt får vara en del av paketet... :)

Så imorgon är det Malmö Int och nästa helg är det Gåsahoppet. Sen följer DM och sen har jag inte planerat längre. Har ju inte så många lediga helger, men min dröm hade ju varit att få Gaia kollad, ok'ad, tränad och klar till typ Värmlandsveckan och tävla båda brudarna där. Oj vad kul det hade varit!

Om regnet håller sig borta idag ska vi ner och köra hoppteknik på lunchen. Har mailat lite med Vappu eftersom jag är seriöst bekymrad över Gaia - progressive grids går alltid bra, bend work artar sig, men basic grids är APjobbigt. Ska testa längre uppvärmning, lite sidostretching, lite burlek och sen på med värsta bästa belöningarna och så får vi se vad som händer.



I övrigt filar vi mycket på freestylen just nu. Det ser ut som om jag eventuellt kommer att kunna tävla på Oxie HUs tävling den 24 maj, men är rätt sugen på Linköping ändå... Om vi inte lägger en kurs just då så åker jag nog... tror jag... Vi satsar ju inte på nåt FSD i ettan utan går gärna upp i tvåan och då hägrar ju World Dog Show faktiskt. Och sen har Oxie tävling igen i juli och sen vill vi till Danmark till hösten.


Nu ska jag översätta en stund innan jag ringer Eva och kollar om hon är vaken. Har värsta dagen framför oss med boken - deadline med Karen P på hela första delens struktur är inte lite det...

Och förresten: God Loves a Terrier!