2009-01-22

Träning i inomhushall

Scout och jag är i Munkedal, ska ha handlingskurs på Orust i helgen och passar på att fixa lite med boken hos Eva innan dess. På vägen upp mötte vi Eva och Tina (Lagerström, bästa fixaren på Greg-kursen) på hundstället Hjärtat i Angered och tränade i deras inomhushall. Jättekul!

Scout och jag jobbade med burlekar i canvasbur för första gången (note to self - köp större bur!!! Nån som har nån på lager som de vill bli av med? Galler eller mjuk eller flyg?), sitt/ligg/stå och fokus under marsch baklänges. Eva tittade på våra innercirklar och yttercirklar, och hjälpte till med inkallningarna. Scout och jag har lite issues med att hon går in bakom mig (inte byter sida, men går upp bakom mig och hoppar) när jag kommer långt bort, och jag har hamnat i situationen där jag råkar belöna det här sista hoppet eftersom det kommer så sent att jag alltid går på att det har gått bra, hojtar bra och drar fram lekisen i samma ögonblick som kelpie-kängurun girar lite, studsar rätt upp och drar mig i tröjan. Mörker. Eva hade oss att a) köra kortare (den räknade jag ut själv :)) och b) köra stillastående,med ryggen ordentligt åt henne, hand ut för att visa sida och när scout når mig vänder jag 180 grader, alla tassar på marken = lekis. Ska fortsätta ikväll.

Har också kört våra första (tror jag) spring till skål, mycket bra övning tyckte scout. Springa och äta, kan det bli bättre? :)

Ska lura upp Eva i hennes fina rum för att fila lite på Scouts positioner så fort hon kommer tillbaka från att ha haft valpkurs.

My och Gaia är kvar hemma och tar hand om barnen och rastar sin galna husse som ska köra Vasaloppet... Inte för att han precis kan åka längdskidor, men ändå...

Min bil dricker olja som vulgovera en utekväll. Inte bra. Har inte tid och råd att fixa med ny bil just nu!!