2010-05-14

Åh, så trött. Idag har jag  inte gjort många knop. Ska ta mig samman och gå ut och träna lite med Scout och cykla en runda- sen är det soffan och min nya favoritserie Party Animals (finns på svt play, kolla om du inte följt!).

I veckan kom jag äntligen igång med bikramyogan igen efter att ha haft uppehåll för att jag var sjuk. Kom igång med löpningen och paddlingen innan jag faktiskt kom iväg på yogan - den blir lite skräckinjagande när man har haft uppehåll... Bikramyoga är hathayoga som man utför i ett rum uppvärmt till 40 graders värme (och med rätt hög luftfuktighet har jag hört, inget jag tänker på). Det är en serie på 26 asanas (poser) och 2 andningsövningar, och jag är helt fast. Började ordentligt i januari, och tränade 3 gånger i veckan fram till nu när jag dragit ner till 2 gånger i veckan. För nackdelen med bikram är att det tar tid. Själva passet är 90 minuter långt, och så ska man ta sig dit och hem och duscha också. Tar mig nästan 3 timmar varje gång. Dessutom tränar jag ju mycket annat (löpning, paddlar kajak, cyklar - och så hundarna då), så tre gånger i veckan blev för mycket. Kolla på http://www.bym.se/ En del bilder ur serien från en studio i USA ser du här.

Var hos sjukgymnasten med hälsenan häromdagen och fick order om att skaffa nya löpardojjor. Jag behöver bättre pronationsstöd och en lite hårdare sko, inlägge kan inte fixa riktigt allting själv. Så nu får jag shoppa... :) Sprang mitt pass igår, och hade två löpomgångar. Kände efter drygt hälften av den första att om jag hade stannat så hade jag inte kommit igång och sprungit igen det passet, så jag drog ihop de båda omgångarna. 3 km på 14.05 med ont i hälsenan. Kändes tungt, men det är väl bara att knata på.

Hundträningsmässigt har vi haft en mellanvecka. Inget jättespännande, inget jättedåligt. Jag har varit USEL på att föra dagbok, och då brukar vi få en mellanvecka... Nya tag på måndag! Helgerna är inte mina mesta hundträningsperioder, för mycket annat som händer då med barn och familj och annat.

Känner du dig oinspirerad i din (fys-)träning, häng på och läs den här bloggen. Sparkar åtminstone alltid mig i rumpan! :)