2008-11-29

Koma-kalas med glögg och pepparkakor

Efter att ha haft en väldigt aktiv dag igår med träning och umgänge med tanterna Fen, Tizla och Misty och något farliga farbror Soya, har dagen gått i komans tecken... Scout körde ett pass med nostarget på burk/början till luktdiskriminering med Eva, hon var superduktig och jobbade koncentrerat och länge utan att bry sig om nånting runt sig. Godis i alla de former är annars nånting som damen tycker är viktigt (godis i handen, godis på golvet, godis i skål, godis som drälls med...) - men det har lossnat fint nu.

Vi har gått en sväng i skogen och tittat på lite stockar och stenar och vatten, men annars har fröken mest sovit ovanpå Eva framför brasan. Eva och jag har testat Blossas årgångsglögg med blåbär och ätit pepparkakor och jobbat. Scout var dålig i magen nu på eftermiddagen, efter att hon nästan gjort mig alldeles kollrig eftersom hon verkligen inte vill leka. Vi jobbar överhuvudtaget en hel del med hennes lek, eftersom mat är så mycket viktigare för henne. Lek som följer på nåt (dvs gör nåt, markering, lek), grip nåt, markering, lek, hela shejping-pass som bara belönas med lek, "vanliga" (ni fattar varför hon tycker det är enklare med mat va, när jag tom väljer ordet "vanliga" för pass där jag får träna med mat...) pass leker vi innan, kör det vi ska och sista belöningen är lek, etc. Ska fortsätta med det och se till att öka antalet pass med bara lek och öka antalet ställen vi har lekt på.

Cecilie undrade vad jag menade med stations-arbete: Jag har stationer till mina hundar (typ en skål att sitta i, en filt att ligga på, etc) där de väntar medan jag jobbar med en i taget. My har en filt där framtassarna måste vara på, Gaia ligger på en handduk och Scout har sin munkjacka som hon (ska) sitta på. Tycker att det är kul att jobba med annat än buren, och blev för länge sedan inspirerad på Polaria att få det där att funka ordentligt. Scout har varit med och jobbat likadant med Evas hundar nu i helgen.

Vi kör hemåt tidigt imorgon bitti för att komma hem i tid för lite adventsfirande med Samuel och mumriken. Och pussa på husse och terrier-töserna, förstås.