2009-06-25

Träning

Sitter just nu på tåget på väg mot Stockholm. Imorgon åker vi mot Ö-vik för att hålla agilitydelen på kennel Blackzones läger. Ska bli superkul, jag hade en del kontakt med Isabelle som har kenneln förra året när jag nästan blev med aussie (innan jag definitivt blev med Scout), och det ska bli trevligt att äntligen träffas live. Och trevligt att träffa så många Blackzone-hundar, för jag blev allt rätt sugen.

För övrigt sitter jag här och spånar träning. De senaste veckorna har varit kaosigare än vanligt av flera anledningar och det är dags för lite sommarstruktur. My och jag fixar på, och där strukturerar jag allt eftersom jag bestämmer vilket trick det är vi håller på med (eller låter bli att planera, det är rätt kul det med :)), men med unga fröken har jag ju en och annan ambition och tro det eller ej, min träning blir så mycket bättre när jag vet vad jag håller på med :)

Freestyle: Det är dags att få lite flyt på de rörelser vi ska använda till vårt första program och sen är det dags att börja kedja. Det blir Scouts första längre kedjor, och det ska bli mycket intressant. Planen är att skapa en ordentlig karta över samtliga beteenden och ett par "reservbeteenden", jobba till flyt, åka ner och roa folk på stan och andra bra platser (sommaren är en bra tid, det är mycket folk ute), kedja, ut och roa igen. Mitt program är i princip färdigt i huvudet, så det är dags att köra. Tänkte börja ha musik på lite i största allmänhet också, och se om hon gör som Gaia gjorde och ger mig lite extra när det finns musik i närheten.

Agility: Jobbar mig igenom hela upplägget i vår bok (mycket bra, planen och tankearbetet redan gjort, just do it) och ska köra One Jump, förhoppningsvis ivrigt påhejad av Mette.

Lydnaden får jag skriva om en annan dag, för du milde vad jag är åksjuk. HATAR x2000!

Kolla i Mettes blogg för bild på Scout!