2010-09-02

Bredvid min fåtölj...

Det är torsdag - det får bli min vad-jag-läser-dag :)

Jag älskar att läsa. Jag läser sällan en bok i taget, och jag har nästan alltid åtminstone 40 biblioteksböcker hemma (barnens böcker inräknade, de lånar också på mitt konto).

För tillfället läser jag:

The Time Traveler's Wife - och har kommit typ halvvägs. Tycker väldigt mycket om boken, men den går långsamt, även för mig som verkligen är en speed-reader. Början var episkt bra, med otroligt vackert språk och storyn är intressant. Återkommer när den är slut :)

Växa - inte lyda - av Lars H Gustafsson. Han har gått ut i pressen och tagit väldigt stark ställning emot alla "metoder" som föräldrar tycker sig behöva, och jag är alltid intresserad av hur folk ser på beteende, vad som ska funka och inte funka, hur man ska få det att funka och vad man gör när det inte gör det. Blir längre prat om den här när jag är färdig misstänker jag!

Stora löparboken - för jag får inte springa, och då läser jag. Those who can't do, read ;) Den har dessutom sällskap av Uthållighetsträning och Kajakhandboken.

Utöver det finns där en hög med tidningar. Jag är komplett tidningsjunkie, försöker detoxa med jämna mellanrum och lyckas olika bra. Har dock blivit bättre på att låna tidningar på biblioteket, för den här besattheten är inte bra varken för min plånbok eller för miljön. Ser dock till att mina tidningar antingen får bo kvar och faktiskt bli omlästa, eller så får de åka vidare till kompisar som lämnar dem vidare, eller också hamnar de på Big Hair Mama som lektyr för alla som sitter och blir vackra. Tidningshögen just den här veckan består av Canis, Runners World, O, Yourlife. Mitt tidningsläsande är komplicerat, för jag tror på många sätt att läsandet av glossiga magasin leder till konsumtion. Bekymmersamt.

Läsningen över för nu. På träningsfronten filar Scout och jag på apporteringen och platsliggningen, samt på kontaktfälten. Jag ska dessutom cykla idag och köra styrka. Imorgon är det stora vadtestet, och trots att kompis Kajsa uppmuntrar mig till att vara positiv är jag skeptisk efter gårdagen. Känningar i vaden och hälsenefästet igår kväll känns ju sådär...