2010-10-08

Liten Scout-rapport

Har bara hunnit ett pass agility nere på klubben den här veckan. Var en riktigt bad trainer :) Åkte ner med en plan, gick ur bilen och blev trött av den skånska blåsten... Det stod en fint numrerad bana uppställd, så med glatt hjärta och uselt samvete bestämde jag mig för att köra banan i delar med belöningar efter valda ställen istället för min pedagogiska plan, vackert nedskriven... Lilla racerkvasten gick så fint, så fint. Vi fick löst det faktum att starten för att fungera optimalt krävde en placering av mig långt från linjen, nåt vi inte tränat på med en längre linje, hon tog det direkt. Jag och min senskadade fot fick rusa för att hinna till framförbytena (hon mejar ner mig om jag är i vägen... det bara lyser "ur spår" i ögonen på henne...) och 12-pinnar satt som en smäck trots ingen träning på just det sen vi gjorde klart upp till 12. Glad som en speleman var jag! :)

Nästa veckas agilityfokus blir det jag borde gjort den här veckan: raka linjer/vanliga svängar/wraps, threadlar (har vi i princip inte gjort), kf (båda varianterna) och jag skulle vilja börja med bakombytena ute i trädgården (får bylta på valfri leksakshållande unge :)). I lydnaden ligger fokus på fria följet (vänta med fokus inför och i halterna, rutan, platsliggande med haka i, tävlingsmässigt platsläggande. haka i är mitt sorgebarn. Vi hade ett jättefint tills hon blev uppkörd under en platsliggning. Jag hade bara fångat beteendet och det var riktigt bra, uppgiften funkade superfint. Nu har jag kvar en sänkning av huvudet, but that's it. Sitter hårt åt och blir veckans shapingprojekt på riktigt.

Vi missade ju förra helgens tävling eftersom Scout började löpa. Jag sitter just nu och tittar framåt och försöker hitta åtminstone två lkl I-tävlingar som vi kan ta i år. Letar också efter helger för att kunna träffa Jennica och Nitro, för fy fankeluringen vad vardagskvällar är svåra för mig! Är det nån som är sugen på att träna på dagtid tas förslag välkommet emot! Funderar dessutom på att skapa en grupp på facebook för mina hundträningspolare i trakten där man kan skriva in när man tänker dra ner och träna och vad fokus är eller vad man har önskemål om i form av hjälp (kommendering, belöningshjälp, etc).

Nu är det ut och träna! :)