2010-09-07

Träningsdagböcker och lopp-optimism

Nå, det blev ju ingen Tjejmil. Kände mig dock så uppåt efter min lilla testrunda i fredags att jag anmälde mig till Falsterboloppet på 5 km nästa lördag. Sprang 4 km i maklig takt igår och kom hem med en smått svullen vad och en liten taskig känsla eftersom jag hatar maklig takt. Nåväl. Vaknade imorse med en smula ont i halsen och förkylningskänsla i hela kroppen, så idag blir det träningsfritt, bara hundpromenader, hundträning, och cyklande lite hit och dit.

Fanny Gott  skrev ett inlägg om träningsdagböcker, vilket fick mig att fundera på mina. För det första borde jag föra lite dagbok över min egen träning. För det andra borde jag säkert utveckla mina träningsdagböcker för hundträningen (hmmm, undrar om Helix ska hålla sin data driven - föreläsning på Expo 2011 också... måste kolla...), men jag har en tendens att tappa bort det där överhuvudtaget och har därför kört efter devisen vilka anteckningar som helst är bättre än inga... Och det är ju sant skulle jag tro, men det gör mig också grymt lat. Jag skriver vilken hund det gäller (oftast Scout får jag erkänna, Muppan Puppan är en happy pensionär med en uppsjö härliga olater :)) och vilket datum. Skriver ner min planering för passet i väldigt korta ordalag, typ från igår: Slalom, skiss över en fyrapinnars-bermuda, bränn på! KF, bb, fast & fluent, bel. i pos/startsignal direkt, Rakt fram, skiss, kastad belöning. När jag sen har tränat skriver jag ner nåt som jag känner är väsentligt. Tid på dagen, och kanske nåt om vädret. Är precis som Klara Zimmergren som i sitt sommarprat ihop med Mia Skäringer häromåret glatt bekände att hon gillar väder :) Från igår: Slalom - sådär, hur bränner man på?, fixade ingångar strålande, ej flera på raken. KF - mer övn på startsignal direkt, tror vi kommer få diskutera hålla position i väntan på signal i vissa situationer. Rakt fram - höjd inga bekymmer! bakåt-titt vid 3, sen bra. Längst ner ritar jag en gubbe för min känsla av passet. That's it.

Ska börja skriva en kråka efter mina egna fyspass. Typ från igår: Löpning, 4 km, asfalt, 4.55-fart. Andning bra. Gubbe för att beskriva känsla. Tid på dagen. Kan ju vara bra att ha :)

Mot lunchen och förkylningsmedicinen. Wohoo!