2010-05-11

Tors-sön var jag och loppan hos Eva för att ha TAGteach Primary Certification seminar och agilitydag med Canis instruktörselever. Som vanligt en väldigt trevlig helg med ett trevligt gäng. Får alltid ett väldigt sug att använda TAGteach ännu mer än vad jag redan gör när jag har pratat om det en hel helg :)

Scout var härlig att ha med sig. Alltid glad, alltid redo. Vi tränade lite på både det ena och det andra, och för tillfället går lydnaden superbra. Så kul. Vi hade Jennica som har Scouts bror Nitro med oss, och de där två är så söta (och galna) ihop så det är inte klokt.

Jag hade som målsättning att springa två pass (följa mitt schema helt enkelt) när jag var iväg. Tycker att det är väldigt svårt att hålla kontinuitet i träningen när jag reser, och får alltid sätta fokuspunkter åt mig själv, annars blir det inte av. Man är trött, man måste umgås, hunden måste ha sitt (som inte bara innebär att benen går...), man måste planera jobbet, etc. Men den här vändan har det gått bra! Jag sprang mycket ordentligt både torsdag kväll och lördag kväll, fast jag framförallt lördag kväll mycket riktigt var väldigt trött. Eva bor ju så vackert (har ni sett Sju miljonärer - en för övrigt otroligt dålig film... - har ni sett herrgården som hennes lilla hus ligger brevid. Omgivningarna är helt fantastiska och båda mina löpturer gick längs en liten bit av Bohusleden med vacker utsikt över vatten och skog på väg att slå ut. Min hälsena uppskattade inte underlaget alls dock. Uppkörd mjuk skogsväg var inte the way to go för min del. Torsdagens löpning var inte så illa (varken fartmässigt - typ 4.10-tempo eller smärtmässigt) men lördagens präglades av riktigt ont och till och med ont på sidan av och bakom knät på vänster bak, höll jag på att säga :) Har inte sprungit sen jag kom hem i söndags sent, körde bikram igår, men tänker ge mig ut på en liten runda enligt programmet om en stund. Ska till min sjukgymnast imorgon, så får han reda upp eländet :)

På schemat står även förhoppningsvis en sväng med kajaken ikväll. Hoppas! Inte lätt att få till alltid, tisdagar har äldste sonen scouterna också, och det är bökigt värre. Men skam den som ger sig!

Scout och jag lägger den här veckan fokus på stående och läggande under marsch, samt platsliggning. På agilityplan fortsätter vi där vi är med mera hoppteknik, wraps, raka linjer och vanliga svängar. Fast det är kort vecka med mycket familjetid, så några långa pass blir det inte...