2008-04-04

Ok, idag blir det ett ordentligt blogginlägg, inte bara egotripp om mitt hår (or lack of thereof...) :)

Om vi tar hundarna först: Jag har fått ta Gaia av rimadylet igen, hennes mage klappade ihop. Den veckan jag hann ha henne på, blev mest konstig. Hon kräktes första gången redan på tredje dagen, men bara som ett litet spott så det gjorde jag ingen affär av. Har försökt köra på som vanligt och föra dagbok över vad jag ser. Första kvällen och dagen på rimadylet tyckte jag mig se skillnad, hon gick på alla fyra hela tiden första kvällen och under första dagen bara nåt litet studs. Sen ingen skillnad. Hade två mycket bra (fast korta) sessioner med hoppteknik. Jag har fått stretcha henne under mindre "protester" från hennes sida, men hon tycker fortfarande bättre om att få massage på vänster sida. Tar över min hand med öppen mun vid ett tillfälle på höger sida. Så summa summarum: Inte ett dugg klokare. Freddy är i USA nu, men Gaia har tid i den 24 april så vi får väl se vad han säger.

I övrigt med Gaias träning så har vi jobbat på slalom och starter i agilityn. På freestylesidan jobbar vi på att utöka repetoaren lite - backa på två ben, buga, cirklar med olika störningar, smyga. My hänger på i freestyleträningen med cirklar, stabilt positionsarbete framför och slalom mellan benen. My och jag har också jobbat på burlekar (för att både hon och jag behövde påminnas om att det finns nåt som heter kriterier för startsignal...).

I det närmaste ska My tävla DM i agility både individuellt och lag den 19 april. Gaia ska tävla freestyle i Oxie den 24 maj och i Linköping (två klasser) den 31 maj. Gaia ska också börja med grytet är tanken, MVF börjar sin träning nu i slutet av månaden.



Carpe Momentum har mycket på gång. Inom kort kommer vi att presentera en del av vad som händer under resten av 2008 och 2009. Den avancerade kursen i hoppteknik med Vappu (22-24 juni)blev full väldigt fort, men vi har fortfarande observatörsplatser kvar. Vi arrangerar också ett TAGteach-seminarium med Theresa McKeon från USA 6 - 7 maj. Vidare väntar vi på datum från två agilityinstruktörer om kurser under hösten/vintern och planerar också en freestylekurs under vintern 2009. Vi har också ett samarbete på gång med Canis, mera info kommer snart.

Eva och jag ska gå på två roliga seminarier nu under våren/sommaren: Först kommer Ray Coppinger till Hundens Österlen i maj och sen kommer Kathy Sdao och Ken Ramirez till Oslo och Stockholm i juni. Ska bli så kul - jag missade Ken i München sist för att David fortfarande var så liten då, men nu SKA jag med!

Och missa inte att det nog blir freestyle på tv ikväll. Lilja och hennes Goa har varit med på uttagningarna till talangjakten på TV 4 och det kommer ikväll kl 20! Liten smygtitt finns här http://www.tv4.se/1.283438?videoId