2008-05-18

Helgen över redan, ibland undrar man... När jag vaknade i lördags morse hade jag ett sånt enormt tävlingssug! Det har ju varit stora tävlingar i Hässleholm nu i helgen (grattis till alla som hade en bra helg på alla möjliga olika sätt - Martina och Csilla, ni verkar ha rockat fett!!), och tjena mittbena vad jag saknar tävlandet! Det är bara att erkänna, jag älskar mina hundar och vill ha dem runt mig jämt, det är givetvis i första hand därför jag har hund. Men... Jag älskar att tävla också. Att ha tränat och få köra och se hur långt det håller är hur fräckt som helst. Kul att känna riktigt tävlingssug, har länge känt mig rätt låg eftersom vi har haft så mycket strul. Och visst, kunde ha tävlat Muppan i helgen men som maj såg ut för min del när det var dags att anmäla så glömde jag helt enkelt bort det. Men Muppy och jag ska minsann hitta oss nån agilitytävling som vi har tid med, för vi tycker båda två att det är för himla kul att köra!

Hoppas givetvis fortfarande på att köra Gaia i freestylen både nästa helg och helgen därpå. Men är hon inte ok på träning så blir det inget. Hon är alldeles för bra för att jag ska skaffa henne hjärnspöken genom att tävla henne när hon inte är fit for fight, bara för att jag är sugen... I värsta fall får jag väl in och dansa själv (hmmm, det vore väl nåt... har man inte blivit inlagd innan så blir man det väl då...). Var hos föräldrarna idag och till och med min icke-hundiga mamma kommenterade skillnaderna hos Gaia ("i vanliga fall hälsar hon och pussas i en halvtimme, nu är det mera 50 sekunder"). Fast just nu är hon som vanligt draperad runt halsen på mig och suger förstrött på sin tunga. Hon är det gulligaste som finns!

Ska prata med Freddy igen på torsdag. I övrigt är ju hans order att jag ska köra på så länge hon är med på noterna, så vi fixar en del. Har lekt burlekar idag, kört lite freestyle-plock (för jag tycker ju att det är kul att ändra i progammet en vecka innan ev tävling...), lite lydnad (jobbar med apporten, har problem med omtag när hon håller, samt fotgåendet och positionerna sitt, ligg, stå - som börjar bli så himla bra, hon bjuder så fint), och kört två godisspår. My tycker spåren är det bästa som har hänt sen mormor kom på att man alltid bör ha köttbullar hemma om det kommer en liten svart. Lycklig som en lärka, men en smula vokal. :)

Nu börjar det snart dra ihop sig till fortsättningskursen för Vappu. Ska bli väldigt intressant, Vappu är jätteduktig och det är kul att utvecklas vidare inom ett område. Har ju inte kunnat träna så mycket, men hoppas kanske kunna köra igenom grunderna igen innan det är dags där efter midsommar. Platserna med hund är fulla sen länge, men vi har observatörsplatser kvar om ni vill hänga med och prata hoppteknik - kolla hemsidan www.carpemomentum.nu

Sist men inte minst - grattis till Thomas och Fanny för fina resultat i lydnaden i helgen (se bloggen på www.klickerklok.se)

Sussa sött!