2009-06-03

Hemkommen från Tromsö

Var i Tromsö och hade kurs tillsammans med Eva i helgen. Tack alla - strålande kul som vanligt! Vädret gjorde sitt bästa för att härda oss, och jag måste säga att jag är djupt imponerad av alla kursarna. Att hålla fokus och jobba på med sin hund, och inte minst som observatör, när det regnar på snedden, blåser så man får anstränga sig för att stå rak och är kallt som attsingen är en prestation bara det!

Tromsös agilitygäng bjuder på en fantastisk träningsmiljö, där klubben beslutat att man enbart tränar positivt och där man hjälps åt för att det ska fungera så bra som möjligt för alla. Många har bloggat efter kursen - läs tex Lones blogg. Lone bloggar ofta väldigt intressant, så lägg till hennes blogg i läslistan! Tack igen till hela gänget i alla fall, och jag hoppas att vi ses snart igen!

Jag blir så fasansfullt agilitysugen när jag håller kurs för tillfället, att det inte är klokt. Jag ska ägna sommaren åt att (bortsett från att träna hundarna) träna mig själv en massa: titta på så mycket banor jag orkar, köra så mycket handlingskombinationer så möjligt utan hund, etc. Jag behöver ha in handlingen ordentligt i kroppen känner jag. Jag tycker att det är enklare med "det svåra" (typ tajta, där man måste vara väldigt exakt), och svårare med det något mera svepande, och det behöver jag ordna till. Men jag känner väldigt starkt för att när jag pillar med handling så är det det jag gör (detaljtränar), när jag kör stort så är det det jag gör (och detaljpillar INTE, fatta ett beslut och kör!). Att threadla eller inte threadla vållar mig en del huvudbry för tillfället, för jag är inte nöjd med en del situationer där Greg säger att jag bör threadla. På med tankemössan!

Var nere på klubben igår och körde hoppteknik med Mette och världens bästa Tux. Scoutan har en smula bråttom, men tycker att det är fantastiskt kul (och det blir inte tråkigare av att Mette är med, tycker hon... ;)). Måste lösa hennes samlade sitt från höger sida innan jag kan plöja vidare, och sen ska jag börja lägga på min rörelse i gridsen och i progressive. Hade tänkt köra en distansövning också igår, men lät bli. Får bli nästa vända.

Idag ska vi träna lite annat - plocka upp, höger position och nåt till (hmm, var attan blev min träningsdagbok av??). Allt är fina fisken, även om båda hundarna har en släng av ögonirritation (får behandla båda, de delar med sig till varandra) och vi saknar Gaia nåt förfärligt. Letade film att visa tjejerna när vi satt och umgicks i söndags kväll, och hittade en liten film när Gaia höll på att lära sig stapla skålar i varandra. Det är ju verkligen helt förfärligt att förlora en hund, och det sitter i länge. När jag är iväg kan jag liksom låtsas att det inte har hänt, men filmen påminde mig och det var som vanligt hårt att komma hem till bara två glada hoppetossor.

I helgen fyller Mumriken 2 år (tiden går fort när man har roligt!) och vi ska till Legoland. My ska till svärföräldrarna och Scout ska till Mette och buspojkarna. Då får hon följa med på tävling och vara med sin finaste Mette, så det kommer hon tycka är prima!